Bas Bruinsma gitarist duco de vries www.basbruinsma.nl

Bas Bruinsma

Gitarist, Componist en Gitaardocent

Vanaf mijn eerste levensjaren was al duidelijk dat muziek voor mij iets magisch was en nog steeds is. De passie voor gitaar werd ontvlamd bij het horen van ‘The Shadows – String of hits’. Favoriet was toch wel het nummer ‘Classical Gas’ waarbij ik wegdroomde om dat ooit te kunnen spelen.

Ontdekken

Vanaf mijn 3e jaar ontdekte ik diverse instrumenten: mijn eigen houten nepgitaar, de gele akoestische gitaar van tante Tini met een snaarhoogte waar je vingers van gingen bloeden, de piano van mijn vader, een speelgoeddrumstel, enz. Mijn vader leerde mij het eerste liedje op de gitaar: ‘House of the Rising Sun’. Daarna nam ik les bij Ome Jan, die mij ontzettend veel heeft geleerd. Hij zei altijd: “Vertrouw op je oren“. Ook bracht hij me ‘Ritmisch spel’ bij door onder andere ‘On Broadway’ van George Benson en ‘Is She Really Going Out with Him’ van Joe Jackson aan te leren. Zijn lessen hebben me geholpen in de meest uitdagende situaties.
Ik neem zijn lessen nog elke dag mee in al mijn muzikale avonturen.

Kleine Bas

Ik werd letterlijk getroffen door de bliksem toen ik de film “Crossroads” met Ralph Macchio en Steve Vai zag. Ik ging naar huis en zei tegen mijn moeder: “Mam, ik-word-gitarist!”.

Van mijn vakantiegeld kocht ik mijn eerste elektrische gitaar; Een echte “Cyclone” (een kopie van de gitaar van Steve Vai) met daarbij een Roland versterker. Als een ware trofee stond deze te pronken op mijn kamer en elke dag maakte ik kleine stapjes op het instrument. 

Optreden

In mijn tienerjaren mocht ik proeven hoe het was om op het podium te staan. Het eerste optreden was in de aula op school. Hierna volgde verschillende jamsessies, projectbands en tributebands. Maar ook  coverbands, waaronder ‘Hou Vast’ en ‘Synergy’, gevolgd door:
‘The Great Piano’s’.

Door al deze optredens heb ik fantastische avonturen, locaties en muzikanten mogen ontmoeten die mij erg dierbaar zijn en waar ik heel dankbaar voor ben.

Conservatorium

In 2004 hakte ik de knoop door: ik wilde professioneel gitarist worden. Als autodidact waagde ik de sprong en werd ik toegelaten tot het Conservatorium in Alkmaar. Vier fantastische jaren volgden, waar ik onder andere les heb gehad van Hans Kunneman en Walther de Graaff. Ook ben ik in mijn eerste schooljaar begonnen met lesgeven.

In 2008 studeerde ik Cum Laude af met een eindexamenconcert in P3 in Purmerend.

Gitarist & Componist

Naast optreden geef ik ook gitaarles op meerdere leslocaties. In 2016 opende ik mijn eigen gitaarschool ‘Gitaarmeester’ waar ik gitaarles geef in mijn eigen studio in Medemblik.

Sinds 2008 heb ik als soloartiest vele composities geschreven en uitgebracht.
Ook componeer ik zeer uiteenlopende arrangementen voor opdrachtgevers. 

Op deze website vind je alle informatie over de mogelijkheden.
Meer weten of een afspraak/boeking inplannen? Neem dan contact op via onderstaande button.